Ma a Mars napja van
Nincs jó, nincs rossz, Te vagy ki e kétséget teremted.

Blog

Mit gondolsz, miért vágyja sok ember a hatalmat?

Ha elfogadjuk ténynek, hogy minden ember a boldogságra vágyik, az pedig nem megvehető, illetve külső forrásból tartósan nem biztosítható, mégis mire jó másokat uralni?

Mit gondolsz, miért vágyja sok ember a hatalmat?

Ha elfogadjuk ténynek, hogy minden ember a boldogságra vágyik, az pedig nem megvehető, illetve külső forrásból tartósan nem biztosítható, mégis mire jó másokat uralni?

Figyeld meg ki irányít!

A gyakorlat célja az ego leleplezése, ami az első lépcső a tudatosabb lét felé.
Egyszerű a feladat: figyeld a gondolataidat, mondataidat, reakcióidat. A legbiztosabb és legjobb gyakorlópálya a vita, veszekedés, vagy nézeteltérés. Ott is akkor a legtöbbünk nincsen jelen. Felvállal egy összetűzést, noha legtöbbször teljesen szükségtelen. Ha mégsem az, akkor annak módja teszi a különbséget az ego-rángatta, és a tudatosabb ember között.
Ismertetőjegyek:

A Vénusz projekt

Jacques Fresco, jövőkutató, építészmérnök, tudományfilozófus, tanító, már több mint 70 éve foglalkozik, a fenntartható városok megtervezésével, az energia hatékonysággal, kibernetizált technológiák alkalmazásával, a társadalom és az oktatás politika megreformálásának lehetőségeivel. Szerinte az egész kultúránkat át kell alakítani. Konkrét terveket és megoldásokat kínál, arra nézve, hogyan oldhatjuk meg a világ összes problémáját. Mindezek égisze alatt - A Vénusz Projektet 1975-ben indította el - Jacques Fresco - Roxanne Meadows-al..

 

Erőnek erejével

Amikor elemzéseket készítek, az egyik legfontosabb jellemző, amit megvizsgálok, hogy az adott személy milyen erővel rendelkezik. Természetesen nem a fizikai erőre gondolok. Leegyszerűsítve mondhatnám, hogy azt nézem, kinek milyen erős az egoja. Mivel azonban e kifejezést gyakran egoizmus öncélúságával keverik össze, inkább úgy fogalmazok, hogy önérvényesítő képesség. Azt az embert hívom erősnek, akinek az önérvényesítő képessége magas. Mit jelent ez, és miért fontos tudni?
Rendkívül lényeges információ, mint ahogy jó tudni, ha autót vásárolunk, hogy milyen teljesítményű.

A halott város

Van egy hely Kínában, ami gyakorlatilag a nyugati világ szemétdombja. A 150 ezer lakosú Guiyu a legnagyobb elektronikus hulladéklerakó a földön. És itt a legmagasabb az ólommérgezésben szenvedő gyerekek aránya is.

Vigyáznak ránk?

Sokan azt gondolják - főleg katolikus körökben -,  hogy Isten, vagy Jézus, maga a teremtő kérésre vagy néha anélkül beleavatkozik az életünkbe. Segít, vagy akadályokat állít, ki mint ítéli meg. Ezért is szoktak Hozzá imádkozni, hogy kérésük meghallgatásra találjon.
Mások azt mondják, hogy a teremtés egy magára hagyott rendszer rögzített szabályokkal. Senki nem segít vagy gátol, az események a szabályok szerint történnek, amiket vagy ismerünk, vagy nem. Ha ismernénk e szabályokat, elvben képesek lennénk a sorsunk irányítására a meghatározott keretek közt.

Vigyázz a testedre!

Erre az életre csak egy testünk van. Akárcsak egy autó esetében, ha tudnád, hogy nem kaphatunk másikat soha többé, mennyire vigyáznál rá? Vagy inkább jársz gyalog?
A testükre mégsem vigyáznak a legtöbben, pedig nem kér ő olyan sokat. Heti 2-3 alkalommal intenzív testmozgás (legalább fél óra), mértékletes és minőségi étkezés. Ahogy egy rozzant autóval sem jutsz messzire, a tested fájdalmai, és teljesítőképességének határai nagyban befolyásolják az életed élvezetét. Ráadásul ezek nem igényelnek sok pénzt sem mértéktelen időt.

Oldalak