Ma a Szaturnusz napja van
Nincs jó, nincs rossz, Te vagy ki e kétséget teremted.

Asztrológia a gyakorlaban VII.

A következő terület a szinasztria, avagy összevetés. Ez az, amit napjainkban sokszor párkapcsolat-analízisre használnak. A legtöbben azonosítják is e módszert, mint elkülöníthető terület, és párkapcsolati asztrológiának kiáltják ki. Ez természetesen butaság, mert egy párkapcsolat minőségére, és lehetőségeire ennél sokkal több ismeretet be kell vetni. Az azonban kétségtelen tény, hogy az összevetéssel két ember vagy két dolog egymáshoz való viszonyát és lehetőségeit remekül leírja.

Mivel horoszkópja nem csak embereknek van, hanem mindennek, ami egyszer létrejött, az asztrológia abban is tud segíteni, hogy feltárja egy ember viszonyulását pl. egy vállalathoz, autójához, kutyájához, barátjához, kedvenc cipőjéhez, stb.

Szinasztriában olyan dolgok is kiderülnek, amire sosem gondolna két ember, ha mondjuk házasságra lép. Fura összefüggések bontakozhatnak ki a szakavatott szem előtt. Hogy mit akar valójában az egyik fél a másiktól. Ha a nő gyermeket szül, hogyan befolyásolja párja sorsát. Mennyire van szinkronban két ember sorsa. Mit fognak nehezen viselni egymásban. Miben segíthetik és gátolhatják egymást.

Abban mondjuk van némi igazság, hogy aki horoszkóp-összevetésre vállalkozik, az kissé nagyobb fába vágja a fejszéjét, mint egy képletelemzésnél, hiszen itt bonyolódnak az analógiás összefüggések. Valamint akár csak egy radix képletben, csak itt fokozottan igaz, hogy egy fényszöget sem szabad külön elemezni, ha egyéb fényszögek is szerepet játszanak az adott bolygókapcsolatban.

Mindamellett, hogy a szinasztria egy hasznos módszer az asztrológus kezében, magam részéről nem tartom fontos területnek e tudományon belül, ha párkapcsolatok analízisére alkalmazzuk. A két ember képletét külön-külön értékelve, azokban a feladatot és a temperamentumot, a szülői mintát meghatározva, legtöbbször elegendő információhoz jutunk egy párkapcsolati kérdés kiértékeléséhez.