Ma a Jupiter napja van
Nincs jó, nincs rossz, Te vagy ki e kétséget teremted.

Vigyázz a testedre!

Erre az életre csak egy testünk van. Akárcsak egy autó esetében, ha tudnád, hogy nem kaphatunk másikat soha többé, mennyire vigyáznál rá? Vagy inkább jársz gyalog?
A testükre mégsem vigyáznak a legtöbben, pedig nem kér ő olyan sokat. Heti 2-3 alkalommal intenzív testmozgás (legalább fél óra), mértékletes és minőségi étkezés. Ahogy egy rozzant autóval sem jutsz messzire, a tested fájdalmai, és teljesítőképességének határai nagyban befolyásolják az életed élvezetét. Ráadásul ezek nem igényelnek sok pénzt sem mértéktelen időt.
Tény, hogy áldozni kell rá mindkettőt, mint ahogy az autó karbantartása sincsen ingyen.
Nézd meg, hogy áll a járgány :-)

Hozzászólások

Csak annyival egésziteném ki, hogy - bár tényleg alapvető fontosságú a rendszeres testmozgás, és a mértékletes, minőségi táplálkozás, - de nem elegendő. Fizikai testünk épségét, egészségét befolyásolja a lelki állapotunk is, az önmagunkról alkotott képünk, egészség - vagy betegségtudatunk, gondolataink. Például fogyaszthatom a legkiválóbb bio élelmiszereket, és edzhetek heti 2-3 alkalommal, ha folyamatosan harag és düh, keserűség van bennem, előbb-utóbb a májam és az epém látja a kárát. Vagy ha folyamatosan leértékelem önmagamat, a hátgerincem, a csontjaim fognak megbetegedni. Ha nincs bennem szeretet, nem vagyok képes adni és/vagy befogadni, a szivem fog jelezni.És még sorolhatnám. ... És egy személyes tapasztalat: az autónknak is, mint a testünknek szüksége van karbantartásra... de az sem elegendő. Lehet, hogy furcsán hangzik, de képes átvenni a rezgésünket - pedig csak egy tárgy. Ha szeretettel bánunk vele, meghálálja, ha dühösek vagyunk, vagy félelem van bennünk vele kapcsolatban (pl. félünk, hogy valahol úton maradunk vele), képes azt megjeleniteni. Az én autóm kb. fél évig volt szervizben számitógépcsere miatt, mert télen, csúszós, jeges útvisszonyok közepette, hajnali órákban néhány ismerősömet kellett elszállitsak kb.150 km-re, és nagyon féltem elindulni. Semmi részem nem kivánta az egészet, de nem utasitottam vissza, nem akartam megsérteni az ismerőseimet. Már az úton jelezte, hogy valami nincs rendben. Épphogy hazaértem, szervizbe vittem az autót. Többmindent kellett rajta cserélni, de a legfontosabb, a számitógép, beadta a derekát. Tehát még a tárgyakkal sem mindegy, hogy hogyan bánunk és hogyan viszonyulunk hozzájuk - ez az én tapasztalatom.

Ismét köszönöm szépen az értékes hozzászólásodat. Magam is hiszek a tárgyak hozzánk való idomulásában. Szintén tapasztalat :-) A gyakorlatban azért nem írtam ezekről, mert ezt nem lehet, vagy igen nehéz "átlag" halandóknak gyakorolni. A testmozgás és az étkezés viszont nem igényel komolyabb szintű lelki pallérozottságot, csak figyelmet, és persze tudatosságot.

Egyetértek :-)

Új hozzászólás