Ma a Vénusz napja van
Nincs jó, nincs rossz, Te vagy ki e kétséget teremted.

Miért???

Gondolkodtál már azon, hogy miért vannak gonosz, kegyetlen emberek? Hogyan lehetséges embert, esetleg  gyermeket ölni, netán kínozni? Hogyan lehet valaki teljesen érzéketlen a másik lény fájdalmára? Vajon mit érez az az ember, aki a másikat bántja? Hogyan tehet tönkre valaki családokat, akinek szintén vannak gyermekei?

Hozzászólások

Kedves Attila! Én egy időben rengeteget gondolkodtam ezen a kérdésen, és sokféle elméletet gyártottam ennek megválaszolására, kuszábbnál kuszábbakat is. Sok éves elmélkedéssel a hátam mögött bizton állíthatom, hogy a legnehezebbnek tűnő kérdésekre mindig egyszerűek a válaszok. Ez ebben az esetben is így van, de természetesen amit most leírok az a saját igazságom, és semmiféle tényleges bizonyítékkal nem tudom alátámasztani. Ez magától értetődik ugyan, de nem árt leírni. A kérdésedre a válasz, az én válaszom a következő: az egyén alacsony tudatossági szintje. Akik képesek a rémtettekre, olyan dolgok elkövetésére amikkel példálóztál, egyszerűen nincsenek tudatában a tetteik súlyával, következményeivel, másokra gyakorolt negatív hatásával az alacsony tudatossági szintnek hála. Nem is szeretném tovább csűrni-csavarni, inkább egy ismert mondással hozakodnék elő zárásként: "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!"

Egyetertek Istvannal. A tudatlansaggal es nemtorodessel kevert szadizmus sajnos nem keruli el a mindennap emberet sem. Eleg arra gondolni, amikor valaki megveszi a muanyagba csomagolt hust, aminek cimkejen nevet a malac. Az, hogy a malac eleteben nem tudott ketreceben megfordulni, napfenyt nem latott, naponta bantalmaztak, majd tarsai elott levagtak es o sajat vereben fuldokolt a kivegzes. kozben, valoszinuleg nem sok vasarlot erdekel.

Köszönöm a hozzászólásokat! Igen, István közel jár a valósághoz. Egy barátom azt mondta: "talán úgy könnyű ezt megérteni, amikor eltaposol egy hangyát. Érzel fájdalmat lelkiismeret-furdalást?..." Szeretettel: Attila

Új hozzászólás