Ma a Nap napja van
Nincs jó, nincs rossz, Te vagy ki e kétséget teremted.

Férfi, avagy a teremtő erő

Elhatároztam, hogy kicsit más megvilágításból, amennyire lehet tárgyilagosan, és természetesen az asztrológia szimbólumait segítségül hívva levezetem a férfi és a nő eszencia lényegét. Főleg azért teszem ezt, mert e két nem folyamatos konfliktusa sem lenne mindennapi téma, ha mindkét fél megértné mit képvisel a másik. Erre azért csodálatos az asztrológia, mert ha elfogadunk pár alaptételt, minősítés nélkül fogadhatjuk be ezeket az információkat.

Itt valóban elmondhatnám, hogy Ádámtól és Évától kell kezdenem. Azért kezdem a férfivel, mert Isten is itt kezdte, és nem azért mert már akkor megkezdődött a nők elnyomása, hanem mert ennek is szimbóluma, oka van. A férfit az asztrológiában a Mars szimbolizálja, aminek kiterjedtebb formája maga a Nap. Most azonban csak arról a férfi energiáról szeretnék beszélni, aminek nem értése sok nőben ellenérzéseket vált ki, sőt még férfiakban is...

Tehát Ádámtól. Ahhoz, hogy valami létre jöjjön, erőre, teremtő erőre van szükség. Legyen az egy fogpiszkáló kifaragása, egy cég alapítása, vagy a Himalája kiemelkedése, aktív, kiáramló erők szükségesek hozzá. Természetesen ezzel egy időben szükség van a másik oldalra, a női, befogadói részre, hiszen a mi szintünkön csak valamiből lehet valamit teremteni. Ám önmagában, hogy valami megmozduljon és változzon, aktív energia kell. Ezt az energiát testesíti meg a férfi az emberi társadalomban. Ő az erő, a formáló, a kezdeményező, az újító, a harcos, a teremtő. Az imént elmondott fogalmakkal csak pár lényeges megnyilvánulását említettem annak a végtelen formának, ahogy ez az energia a mi tapasztalásunkban megjelenhet. Maga a tiszta energia nem rendelkezik minőséggel. Az, hogy a férfi a neki adatott képességekkel erőszakos, gyilkol, vagy támogat és épít, az rajta múlik. Az azonban egészen biztos, hogy minden férfi, életében valamilyen összeállításban meg kell élje önmaga lényegét. Minden ami a teremtés koronáját jellemzi, testi szinten is a bizonyos Mars analógiát képviseli. A testfelépítése, ereje, a szőrzet, és a nemi szerv. Igen, az elsődleges nemi jelölő is az aktivitásról, kiáramlásról szól. Ezt gondolom nem kell részleteznem hogyan:-).

Tömören ezek állnak a háttérben, ha a férfi lényegét meg akarjuk érteni. Persze, hogy a férfi az elsődleges oka a pusztulásnak, és a legtöbb ma rossznak tartott eseménynek, hiszen ő a változás. Az irány azonban rajtunk múlik. Ha azonban belegondolunk, hogy a hölgyek most nem a folyóparton mossák a ruhát, az is a férfiak érdeme, mint az is, hogy a szennyezett vizet a folyókban öntik. Pusztít és épít. A gond mindig az egyensúly felborulásával van, és most ennek lehetünk szemtanúi. A természet, avagy a Jó Isten azonban tudja a dolgát, és mindig visszaállítja a harmóniát, legyen bármilyen nagy az ára. Lehet a neve Hitler vagy Napóleon, Róma vagy Perzsia, Nagy Sándor vagy Atilla, jön az özönvíz vagy kis bolygó. Az erők tudják a dolgukat.

Visszatérve a ma élő ember-hímre, azt javaslom minden nőnek, hogy lásson ne csak nézzen, amikor azokat a közhelyeket puffogtatja, miszerint, mindegyik csak az akarja, vagy hogy mivel gondolkoznak az agyuk helyett, illetve miért nem érzik, amit kellene. Minden ember a saját életéért felelős, tartozzon bármelyik nemhez. Az, ha egy nő csak olyan férfivel találkozik, aki az első aktus után otthagyja, vagy megejti a titkárnőt, feltett lábbal nézi a meccset a házassági évfordulón, vagy állandóan veri, az bár érthetően fájdalmas események, okuk van, de az nem a férfi. Ezzel nem a férfiakat akarom felmenteni, csak egy nő sem kaphat mást, mint amire szüksége van. Mivel azonban jobbára férfit választanak párul, mindig önmaguk ellentéteivel fognak szembesülni.

A férfit negatívan beállító megállapítások mind visszavezethetők az alaptermészetükig. A fajfenntartás ösztöne, a küzdeni vágyás, alkotó szellem, önérvényesítés stb. Pont annyira vágynak az ilyen férfiakra a nők, mint tartanak a szoknyapecértől, erőszakostól, könyvmolytól, önzőtől.

Amikor egy nő befogadja az életébe a Mars energiáját, akkor azzal nem csak a csődört kapja meg, a védelmezőt és segítőt, hanem ennek másik oldalait is, mert a kettő ugyan az. Az más kérdés, hogy mi csak a jót akarjuk, amiről mi azt gondoljuk, hogy jó. Nem tudni, hogy a csődörből lesz e mindenki bikája vagy a védelmezőből elnyomó. Ez már mindenkinek a saját egyéni sorsától függ. A lényeg, hogy értsük mi hajtja a férfit, és mielőtt leminősítenénk az érem egyik oldalát, tudjuk, hogy ezzel a másik oldalát is elítéltük!

Nem célom ezzel a pár sorral, az igaz bajnokaként kibékíteni a két oldalt ebben a legősibb háborúban. Csak felnyitni szeretnék pár szemet, hogy amikor az összecsapás után a felek elhagyják a csatateret és visszavonulnak, a következő ütközet előtt a másik ágyában vigasztalódnak.

Hozzászólások

Triviális :)

Új hozzászólás